Pianoles voor iedereen

Piejaanoo-lessen zijn er voor jonge en minder jonge kinderen, jongeren en volwassenen. Bij alle doelgroepen staat het speelplezier centraal.

Kinderen
Kinderen maken in hun eerste lessen op een speelse manier kennis met de piano door bv. spelletjes, motorische oefeningen en grafische partituren. Geleidelijk aan leren ze liedjes op gehoor spelen en stap voor stap ook noten lezen. Voorkennis van notenleer is dus niet nodig en saaie theorielessen zijn niet aan de orde. In wekelijkse individuele lessen wordt het lestempo en repertoire aangepast aan de noden en wensen van de leerling. Meer info over vanaf welke leeftijd kinderen kunnen starten, vind je in dit blogbericht.

Jongeren en volwassenen
Zowel jongeren als volwassenen krijgen een individueel traject op maat naar hun eigen wensen en mogelijkheden. Voorkennis kan/mag maar is niet vereist. De nodige notenleer wordt geleidelijk aan aangebracht, aan de piano.

Praktische organisatie
De lessen worden georganiseerd per semester: van september tot januari en van februari tot juni. Een semester omvat 16 lessen. Elke leerling krijgt wekelijks een vast lesmoment. In principe is er geen les tijdens schoolvakanties. Bij tijdig verwittigen kan een les verplaatst worden naar een andere moment in de week of de inhaalweek (mits beschikbaarheid van leerkracht). Lessen kunnen off- of online doorgaan. 

Leerlingen die geen les kunnen volgen op een (twee)wekelijks vast lesmoment, kunnen gebruik maken van een 10-lessenkaart. Lessen kunnen dan flexibeler afgesproken worden. Deze kaart is 1 jaar geldig. Door de grote vraag naar naschoolse lessen, kunnen deze lessen voorlopig enkel doorgaan op maandag, dinsdag en woensdag tijdens de schooluren.

Een normale individuele les duurt 30 minuten, maar in overleg kan de lesduur aangepast worden voor bv. vergevorderde leerlingen. Elk semester is er een leerlingenconcert waarop de leerlingen voor een publiek van familie, vrienden en medeleerlingen kunnen spelen. Deelname hieraan is niet verplicht, maar wordt wel aangemoedigd.

Prijzen (incl. 21% BTW)

Half uur individuele les -18 & studenten: 655€/semester.
Half uur individuele les +18: 702€/semester.
10-lessenkaart: 433€ /10 lessen van 30 minuten (enkel mogelijk tijdens de schooluren).
Sociaal tarief op aanvraag.
Volwassenen die tijdens de schooluren les volgen, kunnen dit doen aan het tarief van -18.
Voor flexibelere lestijden, groepslessen of losse lessen kan u steeds contact opnemen voor meer informatie en een aanbod op maat.

Algemene voorwaarden 

Inschrijving
Wie graag wil inschrijven, zowel voor wekelijkse lessen als voor losse lessen, kan contact opnemen via het contactformulier

Op dit moment zijn alle naschoolse momenten ingevuld, er is enkel nog plek tijdens de schooluren op maandag om 14u, op dinsdag tussen 11u en 12.30u en woensdag om 10.30u en 11.30u. Heb je interesse in lessen op deze momenten? Neem dan zeker contact op! Passen deze momenten niet en wil je graag op de wachtlijst terecht komen? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. Je krijgt dan bericht van zodra er lesmomenten vrijkomen.

Als je een 10-lessenkaart hebt, kan je een losse les boeken via deze link. Je vindt er alle mogelijkheden voor losse lessen in de komende 3 weken. Een les boeken kan tot 24u op voorhand.Wat leerlingen vertellen


Lise

bijna 8 jaar

"Ik vind muziek heel leuk: soms is muziek vrolijk, soms grappig, soms verdrietig. Piano vind ik het mooiste instrument. Hester kan heel goed lesgeven: ze is heel lief, kan het goed uitleggen en verliest nooit haar geduld. Ik ga al 2.5 jaar keigraag naar de les."

Katrien

mama van Paulien, 6 jaar

"Bedankt om Paulien zoveel bij te leren. Wij zijn er telkens opnieuw verwonderd over en zijn je heel dankbaar om haar wereld zoveel groter te maken."

Kristel

mama van Lise

"Hester is er in geslaagd om een vijfjarige kleuter van in het begin te boeien voor de muziek. Lise kon stukjes spelen voor ze kon lezen! Lise is nu bijna 8, ze beleeft nog steeds heel veel plezier aan het spelen. Als ze voorbij haar piano loopt, stopt ze vaak om een aantal noten te tokkelen. En wij als ouders zijn vaak ontroerd als we haar bezig horen."

Lieve

60+

"Twee jaar geleden begon ik aan een kinderdroom: mijn eerste les piano, wat een ervaring. Niettegenstaande ik maar 2 noten speelde, voelde ik de muziek (letterlijk) tot in de toppen van mijn vingers. Het werd een ontdekking, in beleving, in kunde, in standvastig oefenen. Want elke week denk ik: neen, dit ga ik nooit meer kunnen. En toch... Iedere keer lukt het
Stilaan ervaar ik hoe het is als een stuk je ligt. En het een plezier blijft om het te spelen. Het is heerlijk om deze droom na mijn zestigste waar te maken!"